DS Automobiles’in amiral gemisi olarak konumlandırdığı orta üst sınıf sedan modeli DS 9 için Avrupa siparişleri açılırken otomobilin Avrupa teslimatlarının önümüzdeki sonbaharda başlaması bekleniyor.
PSA Grubu’nun EMP2 platformunun uzatılmış versiyonunu kullanan sedan, DS markasının artık imzası olan dikey gündüz farları ve altıgen ön ızgara ile hangi aileye ait olduğunu belli ediyor. 4,9 metre uzunluğundaki DS 9, son dönemin şişkin tarzının aksine düz omuz çizgisiyle hem geçmişten izler sunuyor hem de ferah bir kabin vaat ediyor. C sütununun üst kısmına yerleştirilen sinyal lambalarıyla 1955 yılının DS’ine saygı duruşunda bulunan DS 9’da stoplar geleneksel bir tasarıma sahip.
Çerçevesiz kapılarla erişilen kabinde markanın SUV’u DS 7 Crossback’ten türetilen kokpit dikkat çekiyor. Öncelikli olarak Çin’de satışa sunulan DS 9’da benzinli ve plug-in hybrid motorlar görev yapıyor. Başlangıç seviyesini oluşturan 225 HP gücündeki 1,6 lt’lik benzinli üniteden sonra E-TENSE takısını taşıyan hybrid versiyonlar geliyor. 250 HP gücündeki önden çekişli plug-in hybrid menzil odaklı bir versiyonken 360 HP gücündeki versiyon 4 tekerlekten çekişli ve performansı ön planda tutuyor. Hybrid versiyonların elektrikli sürüş menzilleri 40 ve 50 km arasında değişiyor.
DS Active Scan Suspension adı verilen kamera tabanlı adaptif süspansiyon sistemi yolu sürekli tarayarak proaktif bir yapıya sahip. Kısaca yoldaki pürüzler veya bozukluklar önceden belirlenip süspansiyon sertliği ve çalışma karakteri anlık olarak güncelleniyor.
DS 9’un Avrupa pazarındaki başlangıç fiyatı 47.700 Euro olarak belirlenmiş. Farklı tarzı ve donanımlarıyla orta üst sınıftan müşteri kapmaya çalışacak olan otomobilin fiyatı çok daha tecrübeli rakipleriyle aynı seviyede. Bir örnek vermek gerekirse Mercedes E 200 d’nin Almanya başlangıç fiyatı 47.937 Euro. Buradan hareketle DS 9’un bugün Türkiye’ye ithal edilmiş olsa 900.000 TL civarından başlayacağını söyleyebiliriz.