Toyota SUV modeller söz konusu olduğunda dünyanın en tecrübeli ve en fazla çeşitliliği sunan markaları arasında yer alıyor. C-HR ve RAV4 gibi kompakt modellerle son dönem trendini iyi yakalayan Toyota daha üst sınıflardaysa Land Cruiser Prado ve Land Cruiser V8 gibi arazi yeteneği asfalt sürüşünün çok önünde tutulan modeller yüzünden son 10 yılda Avrupa’da büyük satış adetleri elde edemedi.

Land Cruiser’ın çok ağır, büyük, hantal ve pahalı olması bu sonucun ana nedenleri arasında yer alıyor. İşte bu yüzden Avrupa’da büyük SUV pazarında başarı artık Highlander ile aranacak.

Avrupa’da ilk kez satılan ve pek çok tüketici için yeni bir model olan Toyota Highlander Amerika’daysa çok güçlü bir isim ve 2000 yılından bu yana 4 nesli geride bıraktı.

Dördüncü nesil Highlander’da modern ve göze çok da batmayan çizgiler kullanan Toyota, bununla birlikte ön kapı altından arka çamurluğa uzanan çok belirgin kontur ile bir karakter imzası elde etmiş. 4966 mm uzunluk, 1930 mm genişlik ve 1755 mm yükseklik değerleri sunan Toyota Highlander’ın aks mesafesiyse 2850 mm. Boyutların fikir vermesi için RAV4’ten 366 mm daha uzun, 70 mm daha yüksek ve 75 mm daha geniş olduğunu hatırlatalım. Aks mesafesi de RAV4’ten 160 mm daha uzun. BMW X5, Volkswagen Touareg ve Volvo XC90 gibi büyük SUV’lar boyut açısından Toyota Highlander’ın doğrudan rakipleri oluyor.

7 kişilik bir kabin sunan Toyota Highlander’ın kokpitinde markanın son dönem tasarım felsefesini yansıtan bir yapı tercih edilmiş.

Toyota’nın TNGA-K platformunu kullanan Highlander’da RAV4’ten tanıdığımız dördüncü nesil Toyota hibrit sistemi görev yapıyor. 2,5 lt’lik 4 silindirli atmosferik motor ve elektrikli güç ünitesinin işbirliği 248 HP sistem gücü sağlıyor. 0-100 km/s hızlanması 8,3 saniye süren Toyota Highlander’ın maksimum hızıysa 180 km/s’de sınırlandırılmış. WLTP’ye göre ortalama tüketimi 6,6 lt/100 km olarak açıklanan otomobilin emisyon değeriyse 149 g/km.