Citroen’in 2009 yılında DS 3 ile karşımıza yeniden çıkarttığı DS ismi 2014’ten bu yana Fransızları bağımsız bir premium marka olarak temsil ediyor. Özellikle Çin pazarında bir hayli güçlü konumda olan DS Automobiles, Avrupa’da da boş durmuyor ve son dönemde DS 7 Crossback ve DS 3 Crossback gibi SUV/Crossover modelleriyle bir ivme yakaladı.
DS’in özellikle Avrupa’da Premium sınıfta kayda değer satış adetleri yakalaması için kompakt bir hatchback modele ihtiyacı vardı ve bu ihtiyaç ikinci nesil DS 4 ile karşılanacak. 2010 sonunda yollara çıkan ilk nesilde kompakt sınıfta hatchback bir crossover gövde ile fark yaratan DS 4, yeni neslinde de benzer bir tarzı benimsiyor.
DS Automobiles tarafından kompakt bir hatchback ile Coupe/SUV’un bütünü olarak tanımlanan yeni DS 4’te markanın mevcut modellerinin hepsi gibi çarpıcı ve özgün bir tasarım benimsenmiş. Artık bir marka imzası olan farlardan tamponun altına uzanan LED’lerin dikkat çektiği ön tasarıma bolca konturun kullanıldığı bir profil eşlik ediyor. Çok kalın C sütunu ve küçük arka camla birlikte geri görüşün mükemmel olmadığını şimdiden tahmin edebiliriz. 4,40 metre uzunluk, 1,83 metre genişlik ve 1,47 metre yükseklik değerleri sunan otomobilin bagaj hacmiyse 430 litre.
Dış tasarımıyla göz kamaştıran yeni premium kompaktın yaşam alanı da çok etkileyici görünüyor. Kokpitte kullanılan tasarım lüks ve kalite algısını arttırıyor. Yan havalandırma çıkışlarının kapılara taşınması, yüksek orta konsol gibi iki önemli yapısal tercih sayesinde sürücü ve yolcunun etrafı çevrelenerek kokpit hissi güçlendirilmiş. 10 inçlik büyük bilgi ekranına dokunmatik, sesli komut ve jest kontrolü ile müdahale etmek mümkünken vites konsolunun önündeki 5 inçlik dokunmatik bir ekran da alternatif giriş metodu olarak tercih edilmiş. Merkezi havalandırma çıkışları havalandırma kumandaları ile bütünleşerek “endirekt” bir tasarım olarak kokpite entegre edilmiş.
Hem için hem de dış görünüşüyle bir tasarım otomobili olduğunu belli eden yeni DS 4’ün motor kaputunun altında neredeyse tüm beklentilere yanıt verecek türde güç üniteleri sunuluyor. 1,2 lt 3 silindirli 120 HP ve 1,6 lt 4 silindirli ( 180 HP ve 225 HP) benzinli motor seçeneklerine 1,5 lt 130 HP’lik dizel eşlik ederken geleneksel motorlar 8 kademeli otomatik şanzımanla işbirliği yapıyor. Yeni DS 4’te sunulan plug-in hybrid seçenek olan DS 4 E-Tense’te 180 HP gücündeki benzinli motora 110 HP’lik elektrikli motor eşlik ediyor. 225 HP sistem gücü sunan DS 4 E-Tense’in WLTP’ye göre elektrikli sürüş menzili 50 km’nin üstünde olarak açıklanıyor.
2021 yılının son çeyreğinde yollara çıkacak olan DS 4’te standart, Cross ve E-Tense olmak üzere üç ana versiyon sunulacak. Cross versiyonu tamponlarındaki siyah bölümler, tavan rayları, eğim iniş yardımcısı ve özel programlı çekiş kontrol sistemiyle farklılaşırken otomobilin taban yüksekliği beklenenin aksine diğer DS 4 versiyonlarıyla aynı.
Donanım anlamında premium ve lüks beklentilerini karşılamak üzere ciddi kozlara sahip olan yeni DS 4’te kamera tabanlı bir adaptif süspansiyon sistemine (Active Scan) yer veriliyor. Nappa ve Alcantara döşeme seçenekleri, gerçek ahşap ve karbonfiber kaplamalar gibi seçkin malzemeler de yine otomobilin kozları arasında yer alıyor.