Kompakt sınıfın yerli sedan modelleri arasında yer alan Renault Megane Sedan, küçük güncellemeler yapılan 2021 model yılı versiyonu ile satışa sunuldu.

Görsel anlamda küçük değişikliklerin yapıldığı 2021 Renault Megane Sedan’da ön ızgara ve tampon değişirken arkada stoplarda yeni ışık imzası ve tamponun ortasına eklenen egzoz görünümlü dekorlar fark yaratıyor.

İç mekanda temel yerleşimin korunduğu Renault Megane Sedan’ın gösterge tablosu ve multimedya sistemi de güncellenmiş. Baz versiyonda analog göstergeler kullanılıyor. Üst donanım paketinde bu bölümde 7 inçlik dijital bir panel gelirken 10,2 inçlik büyük gösterge opsiyonu da var. Yenilenen multimedya ekranında da versiyonuna göre 7 ve 10 inç seçenekleri sunulurken havalandırma kumandaları da elden geçirilen bölümler arasında yer alıyor.

Renault Megane Sedan’a 2021 yılı için yapılan güncellemelerle birlikte motor-şanzıman kombinasyonlarında da değişikliğe gidildi. 1,0 lt 115 HP gücündeki 3 silindirli benzinli motor artık yeni başlangıç versiyonunu oluştururken sadece baz donanım seviyesi Joy’da sunuluyor. Renault Megane Sedan 1.0 TCe 115 HP Joy ve 1.3 TCe 140 HP arasında sadece 4.000 TL fark olması 1,0 lt’lik versiyonun satış şansını azatlacaktır. Makyajdan önce dizel motorda manuel şanzıman seçeneği de sunan Renault Megane Sedan, artık sadece dizel-otomatik versiyonlarla satılıyor. Bu açıdan bakıldığında otomobilin Türkiye’de üretilen tek dizel-otomatik sedan olduğunu da hatırlatalım.